Author Info

Popular Posts

Video Of Day

İletişim

ahgtasarim@gmail.com

17 Haziran 2019 Pazartesi

Dijital Pazarlamadan Google Tag Nasıl Kullanılır

Google Tag (Etiket) kavramını araştırmaya başladı iseniz, muhtemelen ne olduğunu ve neden kullanmanız gerektiğini merak ediyorsunuz. Bu makalede Google Tag (Etiket) Yöneticisi hakkındaki en merak edilen soruları cevaplayacağız.

Google etiket nedir


1 - Google Tag (Etiket) Yöneticisi nedir?

2 -  Google Etiket Yöneticisi ile neleri takip edebilirim?

3 - Ne gibi Faydaları vardır?

Birinci Sorumuzdan başlayalım ; 

Google Tag (Etiket) Yöneticisi nedir?

Google Tag (Etiket) Yöneticisi, Dijital pazarlama yapan kişilerin geri dönüşleri izlemeleri için google tarafından sunulan (kod parçacıkları veya izleme piksellerini) web sitenize (veya mobil uygulamanıza) yerleştirerek yönetmenize olanak sağlayan ücretsiz bir araçtır.

Basit bir örnek ile açıklayalım ; 

Herhangi bir kaynaktan organik veya Adwords reklamları gibi (web siteniz) gelen bilgiler, Google Etiket Yöneticisi aracılığıyla başka bir veri kaynağı olan (Google Analytics) paylaşılır. Bu sayede hangi etiketlerin sizin hedefinize odaklanmanız gerektiğine ve etiketlerin verimli sonuçlarını görmenize olanak tanır.

Google Etiket Yöneticisi ile neleri takip edebilirim?

  • Özellikle E - Ticaret için Etkinlikleri ; bağlantı tıklamaları, PDF indirmeleri, alışveriş sepetine eklemeleri, alışveriş sepetinden kaldırmaları
  • Kaydırma izleme Form terk etme 
  • Alışveriş sepeti terk 
  • Video izleme

Ne gibi Faydaları vardır?

Google Etiket Yöneticisi'nde yapabilecekleriniz oldukça şaşırtıcı. Analytics’e gönderilen verileri özelleştirebilirsiniz mesela

PDF indirme, giden bağlantılar veya düğme tıklamaları gibi temel olayları ayarlayabilir ve izleyebilirsiniz. Gelişmiş E-ticaret ürünü tanıtım takibi.



Google etiket yöneticisin kullanmak için deneyim sahibi olmak gerekli, yeni başlayan bir kişi için pek verimli kullanımından söz edilemez. E-Ticaret için gerekli olan Google Tag Sizlere ilerleme kayıt edeceğiniz bilgileri ücretsiz sunuyor ama az öncede bahs ettiğim gibi kullanmasını bilmek önemli, Google tag kurulumu ve işleyişi hakkında danışmanlık almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ahgtasarim(@)gmail.com mail atabilir veya 0544 448 26 kırk beş numaralı whatsapp üzerinde ulaşabilirsiniz.



Hiç yorum yok:
Write yorum

Çalışmalarımız ve hizmetlerimizle ilgili
Güncellemeler için ABONE OLUN !